HYDRATATIE FASE

Verhoog je pH in deze fase door meer groente te eten en meer water te drinken.


De hydratie fase is voor iedereen met een westers voedingspatroon die niet echt erop let wat hij eet. Door de meeste mensen wordt teveel verwerkte voeding gegeten, veelal gekookt en gebakken en te weinig rauwe groente. Voor deze mensen is de hydratatie fase bedoeld.

Hydratatie fase
Iedereen kan direct beginnen met de hydratatie fase ook indien men niet van plan is om op korte termijn een Powerdetox kuur uit te voeren. 

Je kunt gewoon je normale voedingspatroon van 3 maaltijden per dag blijven gebruiken tijdens deze fase en wordt aanbevolen aan mensen met slechte voedingsgewoontes waarbij veel verwerkte voeding wordt gegeten. 

Deze fase kan men tot 30 dagen doen en dan nog voldoende supplementen over h ouden om de Powerdetox 5-7-5 kuur te doen. 

Om de dag 1 x Darmmanagement Shake per dag met klein schepje probiotica.

Wat gebeurt er in deze fase?
De fase kan men dagelijks uitvoeren ook indien men niet van plan is om een Powerdetox kuur uit te voeren. 
In deze fase let je wat beter op je eten. Je eet wat meer groente (liefs rauw) en je gaat wat meer water drinken. Je meet de pH waarde van je urine en dat geeft je een indicatie van hoeveel zuren je lichaam moet verwerken. Deze fase is tevens bedoeld om bewust te worden van verzurende voeding en wat het doet met je lichaam.

Eet ik verkeerd?
Waarschijnlijk wel. Over het algemeen wordt er te veel verwerkte en verzurende voeding gegeten. Daarbij heeft 90% van de Nederlandse bevolking een tekort aan vezels in het dieet. 
Door het starten met de Hydratiefase, beter te gaan eten en het gebruik van Darmmanagement kan al snel verbetering plaats vinden. 

Voorbeeld dieet en voeding
Eet meer groente en fruit. Eet minder vlees. Of stop met het eten van vlees voor deze periode.
Maak Sappen, Soepen en Salades. 3 x S.

Recept: Verrassend lekkere Groentesoep
Ingredienten
6 uien
3 groene paprika’s
1 bos selderij
1 witte kool
3 tomaten
4 wortelen of 2 winterpenen
+ diverse andere groenten (optie)
+ kruiden of smaakverrijkers (optie)

Was en snijd de groenten in stukken. Kook ze in flink water ongeveer 1 uur en breng de soep op smaak met rozemarijn, oregano, tijm, peper. 
Zout of een bouillonblokje is een optie.

Haal de soep eventueel door de blender of staafmixer.
Deze soep bevat heel weinig calorieën.
Neem voor deze soep een grote pan, of halveer de hoeveelheid en maak het nog eens opnieuw. Je voelt je goed terwijl je zoveel kunt eten als je wilt. 

Boodschappenlijstje:
Sinaasappels, appels, grapefruit, kiwi, meloen, ananas, beschuit of geroosterd brood, beleg naar keuze, thee, yoghurt, 4 ons vis, zilvervliesrijst.

Voor de soep: 
6 uien
3 groene paprika’s
1 bos selderij
1 witte kool
3 tomaten
4 wortelen of 2 winterpenen
+ diverse andere groenten (optie)
+ kruiden (optie)

Kijk ook even bij de sapvast recepten. Waarschijnlijk wil je tijdens de voorbereidingsfase ook reeds een aantal van deze heerlijke sappen bereiden.

Hoeveel water heeft een mens dagelijks nodig? 

Hoeveel water we drinken, hangt af van een veelheid van omstandigheden, bv. - de aard en de intensiteit van het fysieke werk - de omgevingstemperatuur - de aard van de gebruikelijke voeding - de leeftijd - het geslacht - de grootte en het gewicht van de persoon.

Voedsel dat een hoog vochtgehalte heeft, draagt ook bij aan het op peil houden van de hoeveelheid water in het lichaam. Mensen nemen gemiddeld per dag via het voedsel 1 liter water op. De totale hoeveelheid water die men dagelijks moet opnemen is afhankelijk van je eetpatroon en aktiviteiten.

Wanneer men genoeg water drinkt en genoeg waterrijk voedsel eet, is dat makkelijk te halen. Het is meestal zo dat de hoeveelheid water die men drinkt bepaald wordt door onze gewoontes en niet door onze dorst. Wanneer je dorst hebt, wijst dat er doorgaans op dat je niet genoeg water hebt gedronken. Het is beter om iets te drinken voordat je daadwerkelijk dorst krijgt. 


© Copyright 2018 Powerdetox b.v. - All Rights Reserved