BEPAAL DE KUURSTERKTE

Bepaal zelf de kuursterkte gedurende de kuur. De kuursterkte is de mate van reiniging, ontzuring, ontgifting van het lichaam.


Begin met de pH meting om een indicatie te krijgen van het niveau van verzuring van het lichaam. Bepaal daarna op welke niveau je de Powerdetox kuur gaat uitvoeren.
Dit kun je doen aan de hand van vooruitgezette doelstellingen.

MILDE fase
Hydratatie

De milde fase is ideal voor iedereen die nog niet de tijd heeft om de andere fases te doen of diegene die de Ph test nog niet hebben gehaald.

Klik hier om met de milde fase te starten.

Je kunt gewoon je normale voedingspatroon van 3 maaltijden per dag blijven gebruiken tijdens deze fase en wordt aanbevolen aan mensen met slechte voedingsgewoontes waarbij veel verwerkte voeding wordt gegeten.

Deze fase kan men tot 30 dagen doen en dan nog voldoende supplementen over h ouden om de Powerdetox 5-7-5 kuur te doen. 

1 x Darmmanagement Shake per dag met klein schepje probiotica.

ZACHTE fase
Voorzorg en Nazorg

Dit is de fase waar de meeste mensen welke een detox kuur willen starten mee beginnen.
Men merkt duidelijk een verbetering van de ontlasting.

Klik hier om met de voorzorg fase te starten

Tijdens deze fase gaat men de vaste voeding langzaam afbouwen en vlees weglaten.
Deze fase of een combinatie van de milde en zachte fase kan men minimaal 5 dagen en maximaal 20 dagen doen om het lichaam voor te bereiden op de POWER fase.
Indien men over een klysmaset beschikt dan kan er in deze fase ook incidenteel een spoeling worden uitgevoerd.

Tijdens deze fase neemt men dagelijks 2 Darmmanagement shakes met probiotica.

POWER fase
Start je Detox!

Dit is de Detox fase waarbij je bij voorkeur gaat sapvasten. Daarbij kan men groente en fruitsappen drinken maar ook salades maken en groentesoep of zelfs gewokte groenten, afhankelijk van de kuursterkte welke je hebt gekozen. Sappen, soepen, salades! Dus geen honger lijden.

Tijdens deze fase start men de eerste dag met het innemen van een groot glas water waarin 30 gram detox 1 is opgelost.
Indien men de kuur met spoelingen doet alleen dag 1. Indien men de kuur MET spoelingen doet dan wordt elke dag gestart met een groot glas water waaraan een theelepel detox 1 wordt toegevoegd. Daarnaast neemt men in beide gevallen dagelijks 3 x een Darmmanagement shake met probiotica.


MASTER fase
Niet voor iedereen

Voordat men aan de Master fase begint is het aan te bevelen dat je aan de volgende richtlijnen hebt voldaan; Je hebt een combinatie van de milde en zachte fase 3 weken gedaan, of een combinatie van de zachte en Powerfase voor de laatste 3 weken. Je voelt sterk dat je deze fase in wil gaan en je hebt een sterk karakter om dit te doen.

Op de Master fase wordt helemaal geen vaste voeding gegeten maar alleen groentesap of water gedronken

Indien je deze fase de eerste keer doet is groentesap of soep aanbevolen. Het voorziet het lichaam van de nodige electrolyten en voeding.

Mensen die al vaker een detox hebben gedaan kunnen overwegen om alleen maar water te drinken tijdens deze fase om daarmee fysiek en mentale of spirituele doelstelingen te halen. De keuze is aan jou.
Tijdens deze fase neemt men 4 x per dag een Darmmanagement shake en 1 maal probiotica.


Heb je het kuurpakket in huis? Je kunt direct beginnen!
Wacht niet op het ideale moment, start direct met de hydratatie fase. Start met het nemen van de darmmanagement shake.
De resultaten zijn dagelijks te zien in het toilet.

 1. START VANDAAG NOG MET DE (MILDE) HYDRATATIE FASE
  Iedereen kan direct starten met de hydratatiefase. In deze fase neem je elke dag in de ochtend als ontbijt een shake van Darmmanagement met multi probiotica. (zie recepten)
  Verder drink je over de dag verdeeld wat extra water en probeer je meer groente te eten indien je dat niet reeds doet. Je merkt een verbetering van de darmdoorvoer en een verbeterde consistentie van de ontlasting. Makkelijker en regelmatiger ontlasten en de ontlasting plakt niet meer aan het toilet. Je kunt deze fase 30 dagen doen en dan nog voldoende supplementen overhouden om de volledige Powerdetox kuur te doen.
 2. NEEM UW TIJD EN STAP NAAR WENS OVER OP DE VOORBEREIDINGSFASE
  Start op een maandag met de voorbereidingsfase.
  Op dit moment heb je de keuze gemaakt om met de Powerdetox kuur te starten.
  De voorbereidingsfase duurt 5 dagen. In deze 5 dagen ga je 2 maal per dag een Darmmanagement shake nemen met multi probiotica. Daarnaast ga je ook je vaste voeding aanpassen. Je gaat bijvoorbeeld vlees weglaten en bouwt de vaste voeding in deze 5 dagen af naar alleen groente en fruit. Dat kunnen Sappen, Soepen of Salades zijn maar ook gebakken of gewokte groente e.d.
 3. START DE DETOXFASE BIJ VOORKEUR OP EEN ZATERDAG 
  Op deze dag heb je meestal wat meer tijd voor jezelf en heb je twee dagen vrij om volledig met je detox kuur bezig te zijn. Vooral de eerste dag is belangrijk om tijd voor jezelf te hebben. Je neemt dan in de ochtend op nuchtere maag een groot glas water met daarin 30 gram detox 1 (bitterzout) en het is belangrijk dat je dan in de buurt van een toilet bent. Detox 1 is een mineraal dat de darm afsluit voor de opname van vocht en met het aanwezige vocht de dunne en dikke darm volledig leegspoelt. Dat betekend dat je dan een heftige diarree kunt hebben. Zelfs meerdere malen toiletbezoek kan nodig zijn. 
  Indien je de Powerdetox met spoelingen hebt besteld dan doe je ook je eerste spoeling deze dag. Het is fijn om deze dag helemaal voor jezelf te hebben.
 4. START NA 2 TOT 7 DAGEN DETOX MET DE NAZORGFASE
  Je kunt een weekend detox doen (2 dagen) of een week detox (7 dagen).
  Na deze dagen start je met de nazorg fase. Dit is wederom dezelfde milde fase welke je in de voorbereiding hebt gedaan maar dan andersom. Je gaat de vaste voeding dus weer langzaam opbouwen. Lees meer over deze fase in de beschrijving van het  kuurprogramma.

Powerdetox Kuurprogramma

DM SHAKE + PB is een afkorting voor 'Darmmanagement shake met een schepje probiotica'.
Powerdetox met spoelingen: alleen op dag 1 van de Power- en Master fase;
 30 gr bitterzout (detox 1)in een groot glas water oplossen en op nuchtere maag opdrinken.
Powerdetox zonder spoelingen: elke detox dag van de Power fase 1 theelepel detox 1 oplossen in een groot glas water en op nuchtere maag opdrinken. 

TIJDSTIP MILDE FASE
(hydratatering fase)
ZACHTE FASE
(voorbereiding en nazorg)
POWER FASE
(detox fase)
MASTER FASE
(detox fase)
OCHTENDDM SHAKE + PBDM SHAKE + PBDM SHAKE + PBDM SHAKE + PB
MIDDAGDM SHAKE + PBDM SHAKE 
TUSSENDOORDM SHAKE 
AVONDPBDM SHAKE + PBDM SHAKE + PBDM SHAKE 

Kuurnivo tijdens de detox fase

Het is mogelijk om te gaan sapvasten of om meerdere maaltijden per dag te gaan eten tijdens de detox kuur. Je bepaalt het allemaal zelf. Sapvasten is natuurlijk de beste methode en kan iedereen wel een paar dagen vol houden. Indien je wenst kun je echter overstappen naar nivo 2 of 3 waarbij je een, twee of drie maaltijden per dag gaat nemen. 

NIVO 1
2-7 dagen sapvasten
NIVO 2
1 maaltijd per dag
NIVO 3
2-3 maaltijden per dag
DIEPTE  VAN REINIGINGMaximale effect van darmreiniging en verwijdering van oude mucus. Ontslakking en ontzuring van weefsels. Maximale detox ervaringGrondige damreiniging. Verwijdering vn oude mucus maar eenmildere detox en ontzuringMilder niveau van darmreiniging en
minimale verwijdering van oude mucus.
Probeer minder verwerkte voeding te eten en meer groente en fruit. Sappen, soepen en salades voor een groter reinigingseffect.
VOOR WIE?Dit is de door ons geadviseerde en meest gebruikte methode om de kuur te doen omdat voedsel in het darmstelsel de reiniging en de effecten verminderd.Voor diegene die voelt dat hij/zij niet 7 dagen zonder voedsel kan. Onthoudt dat hoe meer je eet hoe minder effectief de reiniging zal zijn. Echter zelfs met 3 maaltijden per dag zal men goed resultaten kunnen behalen.Voor diegene welke hun stoelgangmomenten willen reguleren en diverse voordelen willen behalen met de reiniging.
KUURPROCESTijdens de detoxfase ga je 2 tot 7 dagen sapvasten. Je kunt ten lle tijde overstappen naar nivo 2 in deze tabel. Sappen zijn je vloeibare voeding. Dit is de beste kuurmethode voor optimale reinigings effecten.Bij deze methode combineer je het sapdrinken met 1 maaltijd per dag en volg je eventueel een reinigend dieet. Gebruik het schema hieronder om zelf de sterkte van de reiniging te bepalenGedurende deze methode gebruikt men de normale voeding met eventueel een aantal aanpassingen. Gebruik het schema hieronder om zelf de sterkte van de reiniging te bepalen.
Controle over de sterkte van de reiniging 
De Powerdetox kuur is heel goed te combineren met bestaande diëten of voedingsprogramma’s. Er zijn allerlei methoden om te vasten, maar ze hebben met elkaar gemeen dat ze de darm, en daarmee het hele organisme rust geven, waardoor het lichaam de kans krijgt de kwalijke stoffen uit te scheiden en te regenereren.

Het schema hieronder geeft een diepere kijk op de effecten van verschillende diëten gedurende de kuur. Om dit overzicht te gebruiken dien je eerst je dieet type te lokaliseren in het ‘type dieet’ kolom.

Je kunt de reiniging sterker en meer effectief maken door in de verdere kolommen omhoog te gaan of een combinatie te maken. Hou daarbij rekening met je doelstellingen.
Indien de reiniging te sterk wordt kun je een kolom naar beneden gaan om de reinigingseffecten te verminderen.

Sterkte van reiniging tijdens de detox fase

Het is mogelijk om de sterkte van de reiniging, dus daarmee de reinigingsdiepte, zelf te bepalen tijdens de detox fase. De reiniging verloopt van darmreiniging en rust voor het darmstelsel naar het reinigen van de lichaamsweefsels. Het beste is rauwe zelfgemaakte sappen voor een maximale reiniging.

DIEPTE VAN REINIGING TYPE VAN
DIEET
ORGANISH OF NIET DAG MAALTIJDENRAUW OF GEKOOKT LIEVER NIET ETEN
STERKSTE REINIGINGRauwe Sappen100% BiologischAlleen zelfgemaakte sappen100% RauwZuivelproducten inclusief kaas en melk.
Dit vertraagt de eliminatie van mucus
Rauwe voeding80% Biologisch
20% Niet biologisch
1 maaltijd + sap80% Rauw
20% Gekookt
Gebakken voeding en zeker niet
gefrituurde voeding
Vegetarisch
(zonder ei en zuivel)
60% Biologisch
40% Niet biologisch
2 maaltijden +sap60% Rauw
40% Gekookt
Suiker in frisdrank, snoep of toegevoegd
aan de voeding
MEDIUM REINIGINGMacrobiotisch50% Biologisch
50% Niet biologisch
2,5 maaltijden +sap50% Rauw
50% Gekookt
Zout
Lacto vegetarisch
(met ei en zuivel)
40% Biologisch
60% Niet biologisch
3 maaltijden +sap80% Rauw
20% Gekookt
Vlees, gebruikt de meeste energie om
te verteren en vertraagt de reiniging. 
Vleeseter - 
geen verwerkte voeding
20% Biologisch
80% Niet biologisch
Alleen maaltijden20% Rauw
80% Gekookt
MEEST MILDE REINIGINGVleeseter -
verpakt en verwerkt voedsel
Niet biologisch3 maaltijden + Snacks100% gekookt
Klik voor Recepten
en boodschappenlijst

Veel gestelde vragen:

Nee, totaal niet. Detoxen volgens de Powerdetox methode is niet gevaarlijk maar gezond voor het lichaam en geest.

De Powerdetox methode is geen kuur waarbij je stopt met eten. Ook als je gaat sapvasten en dus groente en fruitsappen, salades en soepen gaat drinken, stop je dus niet met eten!
Het is met grote zekerheid dat je tijdens deze fases wellicht meer gezonde voeding tot je neemt als met je 'normale' dagelijkse voeding. 

Nee, je zal geen honger hoeven lijden. De Powerdetox kuur is niet erop gericht om je honger te laten lijden. De kuur is erop gericht om het darmstelsel te reinigen en te voorzien van natuurlijke ingredienten. Het enige 'hongergevoel' dat men kan hebben is een vals hongergevoel dat duidt op een verslaving naar de oude 'slechte' voedingsgewoonte. 

Veel gestelde vragen over detox

© Copyright 2018 Powerdetox b.v. - All Rights Reserved