NAZORG FASE

Gebruik deze 5 dagen om de vaste voeding
langzaam weer op te bouwen


De nazorg fase duurt  5 dagen. Tijdens deze 5 dagen ga je de vaste voeding en daarmee een gezond en natuurlijk voedingspatroon terug opbouwen.

Wat gebeurt er in deze fase?

Vasten Breken
Het beëindigen van het vasten, het zogenaamde ‘vasten breken’ moet heel zorgvuldig en niet te abrupt gebeuren. De vaste voeding moet langzaam en geleidelijk weer worden opgebouwd indien men heeft gesapvast gedurende de detoxfase.

Alle moeite die men zich getroost heeft bij het doormaken van de kuur zou voor niets geweest zijn als men daarna weer gewoon de Hollandse burgerpot gaat gebruiken. Het is daarom van groot belang dat men deze kuur beschouwt als een aanzet om uit te vinden welke gezonde voeding het geschiktst voor zich is.

Individueel moet hierbij worden nagegaan wat uiteindelijk kan en mag worden gegeten om de spijsvertering optimaal te regelen. De meeste mensen voelen zelf het beste aan wat hun spijsvertering wel en niet aankan en dat is in het algemeen een goed kompas waar men op kan varen. De verteringskracht van ieder mens verschilt nu eenmaal, de een kan stenen verteren en de ander heeft al klachten bij het eten van een paar aardappels. 

Na de kuur kan men goed nagaan wat het maag-darmkanaal het beste kan verdragen. (Waarbij men er natuurlijk altijd op moet letten dat de voeding volwaardig en niet te eenzijdig is) Wees ervan overtuigd dat een gezonde, evenwichtige voeding een zeer belangrijke factor is voor een goede gezondheid. 

Wie overstapt op natuurlijke voeding zal merken dat de onweerstaanbare behoefte aan vlees, snoep, koekjes en allerlei ander tussendoortjes weldra vermindert en zelfs kan omslaan in een tegenzin. Ook de voortdurende drang om wat te eten verdwijnt als we geleerd hebben de steeds knagende ‘onechte’ honger te weerstaan.

NAZORG FASE:
Voedingssuggesties voor na de kuur
Net zoals in de voorbereidingsfase de voeding werd afgebouwd wordt de vaste voeding ook weer opgebouwd. Begin de eerste dag van de nazorgfase met een stukje fruit, bijvoorbeeld een appel. Eet hem alsof het de eerste en enige appel is die je ooit te eten krijgt, puur alles eruit, proef hem, kauw hem, probeer alle smaken die erin zitten te proeven. Meng hem met je speeksel en maak er een papje van en kauw tot je haast niets meer in je mond hebt. 
Probeer vanaf nu telkens eraan te denken: 
gezond voedsel, kleine porties, rustig eten en goed kauwen. 

Suggesties
- Kauw het voedsel goed klein. Maak minimaal 20 tot 30 kauwbewegingen per hap. 
- Eet niet teveel. Beloon jezelf niet voor het vasten met een groot diner!
- Veel mensen gebruiken dit moment om over te stappen op een gezondere levenswijze 

Hoe weten we nu na de kuur hoeveel we moeten eten?
Meten wij angstvallig elke dag de hoeveelheid calorieën die we naar binnen krijgen? berekenen wij nauwkeurig hoeveel eiwitten, koolhydraten en vetten wij dagelijks eten? 
Ik geloof dat al deze dingen helemaal niet hoeven omdat wij van nature een ingebouwd mechanisme hebben gekregen dat ons vertelt wat en hoeveel eten op een bepaald moment goed voor ons is.

Alleen is dit ingebouwde instinct door onze opvoeding en door onze cultuur verloren gegaan. Hoeveel keer werden wij als kind niet gedwongen te eten omdat onze ouders dachten dat wij zouden verhongeren als wij een maaltijd oversloegen? 
En welke invloed denk je dat het heeft op onze eetgewoonte, voortdurend gebombardeerd te worden met reclameleuzen, die ons vertellen dat wij ons veel lekkerder voelen of meer mens zijn als we dit eten of dat drinken?

Al dat gedenatureerde eten waar eigenlijk niets inzit dan calorieën jaagt onze eetlust alleen nog maar op, zodat ons natuurlijk hongergevoel langzaam verdwijnt en plaatsmaakt voor een soort ‘cultuurhonger’ die bij sommige mensen zo erg is dat zij zelfs honger hebben na een overvloedige maaltijd. 

Nogmaals, hoe komen we er nu achter hoeveel eten goed voor ons is? 
Door eenvoudig meer op onszelf te letten. Een beetje doorzettingsvermogen hebben om de onechte honger te weerstaan en een nieuw, gezonder voedingspatroon te herwinnen. 
Niet meer geprogrammeerd eten zoals ’s morgens en ’s middags een broodmaaltijd en ’s avonds soep, groente, aardappelen, vlees en een toetje, maar wanneer we geen honger hebben ook een maaltijd durven overslaan, bijvoorbeeld alleen wat soep eten of een glas sap drinken. 

Overweeg om dagelijks een groen supplement te nemen met soepele vezels zoals bijvoorbeeld Darmmanagement of Daycare. Dat zijn de beste producten om de darm op dagelijkse basis te reinigen en te reguleren. 
Vertrouw op je gevoel en volg je gevoel.

Advies aan uw familie, vrienden en kennissen
Gezondheid, Kracht, Helderheid van geest, Fitness en Schoonheid

Een Powerdetox Wellness kuur is voor iedereen die erin geïnteresseerd is om zichzelf in topconditie te houden of voor diegenen die van zichzelf het beste willen maken. 
Dit kan verscheidene redenen hebben, zowel zakelijk of gewoon omdat iemand houd van het gevoel van welzijn. 

Enkele voorbeelden van personen welke van een Powerdetox kuur kunnen profiteren zijn:
Sportmensen
Zij rapporteren een merkbaar grotere weerstand tegen spier vermoeidheid, wat betekend dat zij harder en langer kunnen trainen, met een groter uithoudingsvermogen en een verbeterde flexibiliteit en mobiliteit. Dit komt voornamelijk omdat er een veel betere assimilatie van voedingsstoffen van de diëten welke sportmensen nemen plaatsvindt, en gedeeltelijk ook door de veel snellere en efficiëntere verwijdering van toxines en afvalstoffen uit het lichaam. Iedereen die serieus bezig is met sport en het maximaliseren van lichamelijke efficiëntie, zou colon hydrotherapie en Detox in zijn trainingsprogramma moeten betrekken.

Ditzelfde geldt voor Fitnessers en bodybuilders, ook als ze niet deelnemen aan wedstrijden zouden ze regelmatig een darmreiniging moeten uitvoeren als ze het beste lichaam willen bouwen dat voor hun bereikbaar is.

Modellen, acteurs, schoonheidsspecialisten en iedereen die bezig is met ‘Health and Beauty”
Een darmreiniging is absoluut noodzakelijk voor iedereen die er zo goed als mogelijk wil uitzien. Regelmatige darmreiniging zijn essentieel om huid, ogen, tanden, haren en lichaam in de meest gezonde en stralende staat te brengen. En het belangrijkste voor de mensen in deze categorie, het helpt om de effecten van veroudering tegen te gaan.
Iedereen die een alerte of creatieve geest nodig heeft als deel van hun werk

Zakenmensen, leraren, supervisors of managers, entertainers, media journalisten, schrijvers, kunstenaars, enz. Opnieuw, heeft een detox merkbaar scherpend effect op scherpte van geest, en dergelijke mensen zouden hun darmen moeten beschouwen als bedrijfsactiva en een regelmatige darmreiniging een deel van hun levensstijl maken.
Een hoger gezondheidsniveau door een bewuste levenswijze…Voor een nog hoger gezondheidsniveau is bewustzijnsontwikkeling essentieel. Iemand kan zijn lichaam genezen en in balans brengen door zijn aandacht er op te richten, essentieel is dan wel dan het bewustzijn diep en verfijnd is. Het vermogen om het lichaam in balans te brengen is proportioneel met de verfijndheid van het bewustzijn. 

Iedereen met overgewicht
Een ongezonde darm kan een overgewicht veroorzaken alsook een gewichtverlies. Omdat het lichaam moeite heeft met het onttrekken van nutriënten uit de voedingsbrij van een overbelaste of verstopte darm, kan men zich continu hongerig voelen. Niet echt goed, als je gewicht wilt verliezen. Een vervuilde darm kan ook zogenaamde vreetkicks veroorzaken omdat het lichaam snakt naar bepaalde voedingsstoffen. In deze gevallen is het volgen van een dieet, voor een lichaam dat toch al snakt naar goede voedingsstoffen geen goed idee. 

Na een Powerdetox kuur is het veel eenvoudiger om minder te eten omdat het lichaam dan uit de voeding kan opnemen wat het nodig heeft. Daarnaast kan de darmspoeling ook nog eens enkele kilo’s vuil uit de darm verwijderen en geeft het een gewichtbeheersingsprogramma een vliegende start!

© Copyright 2018 Powerdetox b.v. - All Rights Reserved